Hrvaško ministrstvo zavrača Kacinove navedbe o dramatičnih razmerah na Hrvaškem

Zagreb, 19. avgusta - Hrvaško ministrstvo za turizem je zavrnilo navedbe govorca slovenske vlade za covid-19 Jelka Kacina, da so razmere na Hrvaškem v zvezi s pandemijo dramatične. Pristojnim institucijam v drugih državah bodo še naprej skušali dajati točne informacije o razmerah, na podlagi katerih Hrvaško uvrščajo na sezname varnih oz. nevarnih držav, so dodali.

Brdo pri Kranju, Kongresni center Brdo.
Izjava za medije vodje vladnega govorca Jelka Kacina ob robu posveta vlade s strokovnjaki o prihodnjih ukrepih za omejitev širjenja koronavirusa.
Foto: Nebojša Tejić/STA

V sporočilu za javnost je ministrstvo še zapisalo, da je ministrica za turizem in šport Nikolina Brnjac v stalnem stiku s predstavniki turističnih združenj, da bi zagotovili spoštovanje epidemioloških ukrepov v turističnih objektih ter zagotovili možnost testiranja na novi koronavirus v turističnih namestitvah.

Poudarili so še, da je Slovenija v vrhu trgov, pomembnih za hrvaški turizem, večina slovenskih turistov pa se na Hrvaškem počuti dobro, ker jo poznajo in so lastniki številnih nepremičnin.

vr/mc/vr
© STA, 2020