Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kolesarski park v Dolenjih Lazih ni bil zavarovan s trakovi in tablami

Ribnica, 19. avgusta - Območje kolesarskega parka v naselju Dolenji Lazi v času nesreče, v kateri se je poškodovalo šest mladoletnikov, ni bilo zavarovano z varnostnimi trakovi in opozorilnimi tablami, je danes sporočil upravljavec parka Primož Tanko. Kot je navedel, se iskreno opravičuje staršem zaradi poškodb, ki so jih v nesreči utrpeli njihovi otroci.

Ribnica.
V kolesarskem parku v naselju Dolenji Lazi v občini Ribnica je v 6. avgusta nekaj po 20. uri šest mladoletnikov skakalo po kolesarski skakalnici, pri čemer se je vdrl pod na stolpu skakalnice. Padli so sedem metrov globoko in se pri tem poškodovali. Posredovali so gasilci in reševalci, ki so vseh šest poškodovanih prepeljali v UKC Ljubljana.
Foto: Google Street View
Arhiv Google Street View

Objekt je bil v preteklosti sicer zavarovan s trakovi in opozorilnimi listi, vendar so bili ti odstranjeni, bodisi zaradi vremenskih vplivov bodisi zaradi poseganja tretje osebe, je pojasnil Tanko.

Ponesrečenim otrokom je Tanko zaželel čim hitrejše in čim lažje okrevanje.

Da območje ni zavarovano, je danes potrdil tudi župan občine Ribnica Samo Pogorelec in tako preklical navedbo, ki jo je podal takoj po nesreči. Tudi župan je vsem poškodovanim zaželel čimprejšnje okrevanje ter vrnitev v domače okolje.

pa/apo
© STA, 2020