Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Policisti pri treh Izolanih našli konopljo, gojenja sta se lotila tudi oče in sin

Izola, 14. avgusta - Primorski policisti so v začetku meseca obravnavali tri prebivalce Izole, ki so pridelovali prepovedano konopljo.

Izola.
Izolski policisti so na območju Izole pri 65-letnemu Izolanu in njegovem 36-letnemu sinu zasegli skupno 14 rastlin konoplje, velikosti 160-180 cm, in še približno 100 gramov že pridelane prepovedane droge. Ravno tako je bila zasežena posoda za pridelavo konopljine smole.
Foto: PU Koper

Izola.
Izolski policisti so na območju Izole pri 22-letnem Izolanu odkrili posebej prirejen prostor za gojenje konoplje. Zaseženi so bili predmeti, ki se uporabljajo za umetno pridelavo konoplje, in skupno 660 gramov prepovedane droge konoplja.
Foto: PU Koper

Policisti so ugotovili, da je imel 22-letni Izolan doma prirejen prostor za gojenje konoplje. Osumljencu so odvzeli prostost in opravili hišno preiskavo. Zasegli so predmete, ki se uporabljajo za umetno pridelavo konoplje, in 660 gramov droge, so sporočili iz Policijske uprave Koper.

V drugem primeru pa so odkrili, da sta se na domačem dvorišču gojenja konoplje lotila 65-letni oče in 36-letni sin. Očetu so policisti odvzeli prostost in opravili hišno preiskavo. Zasegli so 14 rastlin, velikih med 160 in 180 centimetrov, in okoli 100 gramov že pridelane droge. Zasegli so tudi posodo za pridelavo konopljine smole.

Osumljence so policisti zaslišali, zoper njih pa bodo podali kazensko ovadbo na koprsko okrožno državno tožilstvo.

dpr/ago/ago
© STA, 2020