Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Avstriji začetek sojenja za petkratni umor v Kitzbühlu

Innsbruck, 12. avgusta - Po petkratnem umoru, ki se je oktobra lani zgodil v avstrijskem Kitzbühlu, se je danes na sodišču v Innsbrucku začelo sojenje 26-letnemu obtožencu. Ta naj bi ustrelil svoje 19-letno nekdanje dekle, njene starše, brata in njenega prijatelja. V ozadju naj bi bila prekinitev večletnega razmerja s strani dekleta. Danes se je obtoženec izrekel za krivega.

Avstrija, Innsbruck.
Na sodišču v Innsbrucku se je začelo sojenje 26-letnemu obtožencu za umor svojega nekdanjega dekleta, njenih staršev, brata in njenega prijatelja. V ozadju naj bi bila prekinitev večletnega razmerja s strani dekleta julija lani. Izrekel se je za krivega.
Foto: dpa/STA

Storilec se je po dejanju sam predal policiji, predal orožje in dejal, da je pravkar ubil pet ljudi.
Policijska preiskava je njegovo priznanje potrdila, je danes dejala tožilka. Glede na psihiatrično oceno je bil v času dejanja pod vplivom alkohola, a priseben. V krvi je imel med 0,6 in 1,65 promila alkohola.

Odvetnica obtoženega pa je poudarila, da gre za kompleksno dejanje. Njen klient naj se nikoli ne bi naučil izražati svojih čustvenih potreb. Imel naj bi veliko željo po stabilnosti.

spo/mc/spo
© STA, 2020