Po četrtkovi nesreči v kolesarskem parku v bolnišnici ostajajo trije mladoletniki

Ljubljana/Ribnica, 7. avgusta - Trojico mladoletnih fantov, ki so se včeraj zvečer poškodovali v kolesarskem parku v Občini Ribnica, bodo še danes odpustili iz bolnišnice. V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana ostajajo še trije, dva z nekoliko težjo poškodbo hrbtenice in rok, pri tretjem preiskave še potekajo.

Ribnica.
V kolesarskem parku v naselju Dolenji Lazi v občini Ribnica je v četrtek nekaj po 20. uri šest mladoletnikov skakalo po kolesarski skakalnici, pri čemer se je vdrl pod na stolpu skakalnice. Padli so sedem metrov globoko in se pri tem poškodovali. Posredovali so gasilci in reševalci, ki so vseh šest poškodovanih prepeljali v UKC Ljubljana.
Foto: Google Street View

Šestim fantom, starim od 13 do 16 let, se je okoli 20.30 vdrl pod na stolpu skakalnice kolesarskega parka v naselju Dolenji Lazi v Občini Ribnica. Pri padcu sedem metrov v globino so se vsi poškodovali, zato so jih prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Vodja gasilske intervencije Nejc Mohar je za STA povedal, da je bil vzrok za nesrečo preobremenitev lesene konstrukcije poda na stolpu skakalnice. Ribniški župan Samo Pogorelec pa, da so table in zaščitni trakovi na progi opozarjali na morebitno nevarnost v dotrajanem parku, ki naj bi bil pred rušenjem.

td/apo
© STA, 2020