Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na mednarodni kemijski olimpijadi slovenski ekipi tri bronaste medalje

Ljubljana, 6. avgusta - Na 52. mednarodni kemijski olimpijadi, ki je trajala od 23. do 30. julija, so slovenski gimnazijci iz Črnomlja, Ljubljane in Škofje Loke dosegli tri bronaste medalje. Olimpijade, katere organizator je bila Turčija in je potekala na daljavo, se je udeležilo 60 držav, je danes sporočil mentor slovenske ekipe Andrej Godec.

Ljubljana.
Dijaki Urša Konda (Srednja šola Črnomelj), Patrik Žnidaršič (Gimnazija Vič), Adam Modic (Gimnazija Bežigrad) in Blaž Frelih (Gimnazija Škofja Loka), ki so Slovenijo zastopali na letošnji 52. Kemijski olimpijadi.
Foto: UL FKKT

Vsaka država ima lahko dijaško ekipo, v kateri so največ štirje tekmovalci. Letos so Slovenijo zastopali Urša Konda s Srednje šole Črnomelj, Patrik Žnidaršič z Gimnazije Vič, Adam Modic z Gimnazije Bežigrad in Blaž Frelih z Gimnazije Škofja Loka. Medalje so prejeli prvi trije. Mentorica je bila tudi Berta Košmrlj, oba z ljubljanske fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo.

Naloge so bile letos samo teoretične. Samo tekmovanje je trajalo pet ur in je potekalo 25. julija na fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo.

vi/apo
© STA, 2020