Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Bejrutu se nadaljuje iskanje pogrešanih po eksploziji

Bejrut, 6. avgusta - V Bejrutu se danes nadaljuje iskanje pogrešanih po silovitih eksplozijah, ki sta v torek odjeknili v pristanišču in razdejali velik del mesta. Umrlo je najmanj 137 ljudi, ranjenih je 5000. Reševalci se bojijo, da bi lahko število smrtnih žrtev še naraslo.

Libanon, Bejrut.
Razdejanje, ki ga je za seboj pustila eksplozija v bližini pristanišča v Bejrutu. V eksploziji je umrlo najmanj 137 ljudi, ranjenih je okoli 5000, pogrešajo pa jih še več deset.
Foto: dpa/STA

Libanon, Bejrut.
Močno poškodovano poslopje, v katerem je tudi norveško veleposlaništvo, po eksploziji v bližini pristanišča v Bejrutu. V eksploziji je umrlo najmanj 137 ljudi, ranjenih je okoli 5000, pogrešajo pa jih še več deset.
Foto: dpa/STA

Na območju eksplozij v bližini pristanišča pripadniki libanonskega Rdečega križa, vojaki in prostovoljci med ruševinami nadaljujejo z iskanjem pogrešanih. Bilo naj bi jih okrog 100. Iskanje s čolni izvajajo tudi v morju.

Pripadniki civilne zaščite obenem pregledujejo strukture stavb, saj obstaja bojazen, da bi se lahko nekatere zaradi posledic eksplozije porušile.

Zdravstvenemu sistemu primanjkuje postelj in ustrezne opreme, da bi lahko poskrbeli za poškodovane. V mesto sicer že prihaja pomoč, tudi v obliki bolnišnične opreme, ki so jo obljubile številne države.

spo/mc/spo
© STA, 2020