Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Celjani do prvega naslova nogometnih prvakov

Celje, 22. julija - Nogometaši Celja so državni prvaki za sezono 2019/20. V današnji odločilni tekmi 36., zadnjega kroga so na domačem stadionu igrali neodločeno 2:2 z neposrednim tekmecem v boju za prvo mesto Olimpijo in si priigrali naslov.

Celje.
Nogometaši Celja so državni prvaki za sezono 2019/20. V današnji odločilni tekmi 36., zadnjega kroga so na domačem stadionu igrali neodločeno 2:2 (1:0) z neposrednim tekmecem v boju za prvo mesto Olimpijo in si priigrali naslov.
Foto: Kaja Šoštarec/STA

Olimpija je po neodločenem izidu - za morebitno osvojitev naslova bi morala zmagati - zdrsnila na tretje mesto lestvice, saj jo je prehitel tudi Maribor zaradi boljšega medsebojnega izkupička v tekmah z Olimpijo.

Ljubljančani tako ostajajo pri dveh lovorikah iz sezon 2015/16 in 2017/18. Celjani pa do te sezone še nikoli niso bili slovenski prvaki.

Celjanom bi za slavje danes zadoščal tudi neodločen izid, ker so imeli po 35. krogu dve točki naskoka. Za Olimpijo pa je štela le zmaga. V prejšnjih treh tekmah te sezone sta ekipi enkrat igrali neodločeno, Ljubljančani so zmagali s 3:1, Celjani pa z 1:0.

alz/tb/ad/alz
© STA, 2020