Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

UKC Ljubljana za odpravo minusa pričakuje uskladitev cen ZZZS

Ljubljana, 23. julija - Svet UKC Ljubljana se je v sredo seznanil s finančnim načrtom ter poročilom o poslovanju bolnišnice do maja. Zaradi epidemije novega koronavirusa je odpadlo precej načrtovanih storitev, zvišali so se jim stroški.

Ljubljana, Avla UKC.
Izjava za medije predsednika sveta UKC Ljubljana Jožeta Golobiča in generalnega direktorja UKC Ljubljana Janeza Poklukarja ob robu seje sveta, na kateri so med drugim obravnavali poročila o letošnjem poslovanju in pandemskem načrtu, pa tudi poročilo o razlogih za nastanek predolgih čakalnih dob.
Predsednik sveta UKC Ljubljana Jože Golobič in generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ali bo UKC Ljubljana letošnje poslovno leto dejansko zaključil brez minusa, pa je odvisno tudi od tega, ali bo ZZZS bolnišnicam v cenah zdravstvenih storitev priznal na primer dejanske stroške dela. Samo zaradi neustreznih cen ZZZS največja slovenska bolnišnica vsako leto dobi 10 milijonov evrov manj denarja, kot bi ga morala, je izpostavil prvi mož Janez Poklukar.

Vodstvo največje slovenske bolnišnice sicer ocenjuje, da bodo do konca leta uspeli izpolniti 95 odstotkov programa, ki so ga načrtovali za letos. Čakalne vrste so najdaljše na področjih ortopedije, dermatologije in otorinolaringologije.

td/td
© STA, 2020