Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenski evroposlanci pozdravili dogovor o svežnju za obnovo Evrope

Ljubljana, 21. julija - Dogovor vrha EU o svežnju za obnovo Evrope po pandemiji so pozdravili tudi evropski poslanci iz Slovenije.

Belgija, Bruselj.
Voditelji članic EU so peti dan maratonskih pogajanj danes v Bruslju dosegli dogovor o svežnju za obnovo Evrope po pandemiji covida-19, ki vključuje prihodnji sedemletni proračun unije v vrednosti 1074 milijard evrov in sklad za okrevanje v vrednosti 750 milijard evrov.
Foto: Xinhua/STA

Evropska poslanca Evropske ljudske stranke Romana Tomc in Milan Zver sta izpostavila slovenski izkupiček v pogajanjih.

Tanja Fajon iz vrst socialistov in demokratov je dejala, da je dogovor dober za Slovenijo. Vendar ostaja tudi grenak priokus, saj bo manj sredstev za doseganje podnebnih ciljev, znanost, raziskave in inovacije ter zdravstvo.

Njen strankarski kolega Milan Brglez pa je sporočil, da dogovor sprejema z mešanimi občutki. Poudaril je, da je zdaj na vladi, da zasnuje smele programe za uporabo pridobljenih sredstev.

Tudi Irena Joveva in Klemen Grošelj iz vrst liberalcev sta ocenila, da bo za Slovenijo zdaj največji izziv priprava ustreznih programov, ki bodo omogočili hitro in učinkovito črpanje teh sredstev.

blm/vb/blm
© STA, 2020