Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Večinoma pozitivni odzivi na sveženj za obnovo tudi v domači politiki

Ljubljana, 21. julija - Večinoma pozitivni odzivi na vsebino dogovora o svežnju za obnovo Evrope po pandemiji covida-19 se vrstijo tudi na domačem političnem parketu. Stranke med drugim izpostavljajo pomen pomoči za uresničitev slovenskih razvojnih ciljev.

Belgija, Bruselj.
Voditelji članic EU so peti dan maratonskih pogajanj danes v Bruslju dosegli dogovor o svežnju za obnovo Evrope po pandemiji covida-19, ki vključuje prihodnji sedemletni proračun unije v vrednosti 1074 milijard evrov in sklad za okrevanje v vrednosti 750 milijard evrov.
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen in predsednik Evropskega sveta Charles Michel.
Foto: Xinhua/STA

Kot je na Twitterju zapisal prvak SMC in gospodarski minister Zdravko Počivalšek, nov finančni okvir daje oprijemljivo upanje za načrte, ki jih ima Slovenija na področju gospodarstva, znanja in inovacij.

Predsednica DeSUS in kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je izpostavila predvsem bistveno izboljšanje predloga Evropske komisije glede sredstev za razvoj podeželja.

V opozicijski SD so dogovor medtem označili kot premik naprej, a daleč od tega, kar bi EU nujno potrebovala. Kritični so predvsem do zmanjšanja sredstev za zdravstvo, znanost in okolje.

mlu/jaz/jes
© STA, 2020