Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ob prehodu v peti dan vrha EU upanje na skorajšnji dogovor

Bruselj, 21. julija - Voditelji članic EU že peti dan v Bruslju poskušajo doseči kompromis o svežnju za obnovo Evrope po pandemiji novega koronavirusa. Dogovor se zdi na dosegu. Po preboju glede ključnih številk so se namreč po neuradnih informacijah že poenotili tudi glede vprašanja povezave vladavine prava z evropskim proračunom.

Belgija, Bruselj.
Voditelji članic EU so peti dan maratonskih pogajanj danes v Bruslju dosegli dogovor o svežnju za obnovo Evrope po pandemiji covida-19, ki vključuje prihodnji sedemletni proračun unije v vrednosti 1074 milijard evrov in sklad za okrevanje v vrednosti 750 milijard evrov.
Foto: Xinhua/STA

Predsednik Evropskega sveta Charles Michel je pred približno eno uro prekinil skupno zasedanje, da se doreče omejeno število tehničnih prilagoditev, pri čemer naj po neuradnih informacijah ne bi šlo za resne težave, ki lahko ogrozijo kompromis.

Voditelji poskušajo doseči dogovor o svežnju, ki naj bi se Evropi pomagal spoprijeti z zgodovinsko recesijo zaradi pandemije. Sveženj vključuje prihodnji sedemletni proračun unije v vrednosti 1074 milijard evrov in sklad za okrevanje v vrednosti 750 milijard evrov.

pm/jes
© STA, 2020