Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nesreča slovenskega avtobusa na Hrvaškem brez hujših posledic

Zagreb, 18. julija - Avtobus z ljubljanskimi registrskimi tablicami je danes nekaj pred 5. uro zdrsnil z državne ceste nedaleč od Karlovca na Hrvaškem. Voznika in pet potnikov so prepeljali v bolnišnico. Po poročanju hrvaških medijev so vsi utrpeli lažje poškodbe, po poročanju nekaterih pa samo voznik.

Hrvaška, Karlovac.
Avtobus z ljubljanskimi registrskimi tablicami je danes nekaj pred 5. uro zdrsnil z državne ceste nedaleč od Karlovca na Hrvaškem. Voznika in pet potnikov so prepeljali v bolnišnico. Po prvih informacijah so utrpeli lažje poškodbe, poročajo hrvaški mediji.
Foto: Hina/STA

V nesreči ni bilo udeleženo nobeno drugo vozilo. Hujše posledice je verjetno preprečil betonski električni drog, na katerega se je ob zdrsu naslonil avtobus. Mediji so objavili tudi fotografijo avtobusa, ki leži prevrnjen na desni bok na travniku v neposredni bližini hiš v karlovškem predmestju Tušilović.

Vsi potniki naj bi bili državljani Bosne in Hercegovine, avtobus pa je bil na poti iz Berlina čez Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško proti BiH. Preiskava vzroka nesreče poteka.

vr/gi/vr
© STA, 2020