Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Državna revizijska komisija zavrnila zahtevek za revizijo pri oddaji glavnih del za drugi tir

Ljubljana, 16. julija - Državna revizijska komisija je kot neutemeljen zavrnila zahtevek za revizijo, ki ga je v postopku oddaje posla za glavna dela na drugem tiru vložilo podjetje Swietelsky. Komisija je pritrdila 2TDK, da avstrijska družba ne izkazuje sposobnosti za nadaljnje sodelovanje v izboru. Zahtevka sta sicer vložila tudi Gorenjska gradbena družba in Kolektor CPG, odločitev o teh pa bo komisija sprejela z ločenim sklepom.

Omenjene družbe so izpodbijale odločitev 2TDK, da Swietelsky ne izkazuje sposobnosti za nadaljnje sodelovanje v izboru, a je državna revizijska komisija med drugim izpostavila, da je avstrijski gradbinec v nasprotju s pozivom 2TDK in v nasprotju z zakonodajo zamenjal prvotno nominirani kader.

Je pa komisija pri oddaji naročila za glavna dela odločila, da se družbi Kolektor CPG dovoli vpogled v javne podatke. Novogoriškemu gradbincu v konzorciju z dvema turškima gradbincema je 2TDK sicer priznal sposobnost, tako da bo trojico v drugi fazi oddaje javnega naročila pozval k oddaji ponudbe.

*vest je bila ob 15:52 v vodilu popravljena s pravilno obliko odločitve in dopolnjena s pojasnili državne revizijske komisije

zc/jes/jes
© STA, 2020