Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ministri EU o kompromisnem predlogu svežnja za okrevanje po pandemiji

Bruselj, 15. julija - Ministri EU za evropske zadeve bodo danes razpravljali o kompromisnem predlogu svežnja za obnovo Evrope po pandemiji novega koronavirusa. Vsa ključna odprta vprašanja glede obsega, razmerja med nepovratnimi sredstvi in posojili, pogojevanja, nacionalnih ovojnic, rabatov in lastnih virov bodo po pričakovanjih ostala odprta do vrha unije, ki bo konec tedna.

Belgija, Bruselj.
Predsednik Evropskega sveta Charles Michel je v Bruslju predstavil nov kompromisni predlog za sveženj za obnovo Evrope po pandemiji novega koronavirusa.
Foto: Thierry Monasse/STA
Arhiv STA

Izhodišče za razpravo je kompromisni predlog predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela. Ta je dobra podlaga za pogajanja, doseči dogovor ta teden je velik izziv, ni pa nemogoče, ocenjujejo viri pri EU.

Slovenijo bo na virtualnem zasedanju zastopal državni sekretar na zunanjem ministrstvu Gašper Dovžan. Za Slovenijo sta sicer po navedbah premierja Janeza Janše v pogajanjih ključna dva cilja: da je končni dogovor čim bliže majskemu predlogu Evropske komisije in da se doseže čim prej.

pm/sk
© STA, 2020