Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

DZ zavrača idejo LMŠ o začasnem univerzalnem mesečnem dohodku

Ljubljana, 14. julija - DZ je ocenil, da predlog novele tretjega protikoronskega zakona, s katerim bi LMŠ vsem prebivalcem Slovenije za blažitev posledice epidemije namenila po 100 evrov mesečno, ni primeren za nadaljnjo obravnavo.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje redne seje DZ, na kateri so med drugim obravnavali akt za odreditev parlamentarne preiskave za ugotovitev dejanskega stanja in morebitne politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij glede zalog, nabave in drugih načinih pridobitve ali razpolaganja z zaščitno in medicinsko opremo za zoperstavljanje epidemiji covida-19 ter predlog dopolnitve zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije covida-19.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Vlada meni, da bi morali pomagati predvsem tistim z nizkimi dohodki, temu mnenju pa je sledila večina navzočih na seji. LMŠ bi radodarno delila bonbončke kar vsem, tako revnim kot bogatim, je dejal Dušan Šiško iz SNS.

V LMŠ so svoj predlog utemeljevali z besedami, da bi z začasnim univerzalnim mesečnim dohodkom povečali kupno moč prebivalcev, kar bi vodilo v povečanje domače porabe, prek nje pa v rast prilivov v državni proračun in upočasnitev upada bruto domačega proizvoda ter ohranjanje obstoječih delovnih mest in ustvarjanje novih. Predvsem pa bi ukrep okrepil občutek varnosti, je dejal poslanec LMŠ Igor Peček.

bg/mlu/mlu
© STA, 2020