Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V nevladnih organizacijah pozivajo vlado k podpori predlogu za namenitev petih odstotkov sredstev za odpravo revščine v državah EU

Ljubljana, 13. julija - Zveza prijateljev mladine Slovenije, Središče za zagovorništvo in informiranje o pravicah otrok in mladostnikov in Pravno-informacijski center nevladnih organizacij pozivajo vlado k podpri predlogu, da se v okviru Evropskega socialnega sklada plus v proračunu EU 2021-27 nameni vsaj pet odstotkov sredstev za odpravo revščine otrok v vseh državah EU.

Kot so v omenjenih organizacijah zapisali v sporočilu, bodo voditelji EU 17. in 18. julija v Bruslju razpravljali o načrtu za oživitev EU po krizi zaradi covida-19 in o novem proračunu EU 2021-2027. Ob tem so opozorili, da so otroci, ki so bili že pred krizo prikrajšani zaradi revščine, neustreznega družinskega okolja ali migracijskega statusa, najbolj trpeli v času splošne omejitve javnega življenja zaradi pandemije. Revščina otrok pa da se bo kot posledica gospodarskega izpada še povečala.

spc/tz
© STA, 2020