Projektni svet za drugi tir: Stanje projekta ne omogoča nadaljnjih zamud

Koper, 10. julija - Projekt drugi tir Divača-Koper je po besedah predsednika projektnega sveta za civilni nadzor nad projektom Jadrana Bajca na tako občutljivi točki, da ne omogoča nobenih nadaljnjih zamud. Pristojne je pozval k dopolnitvi državnega lokacijskega načrta zanj, ki bi omogočila izvedbo določenih gradbenih del že v tej fazi.

Koper, Mestna občina Koper.
Novinarska konferenca, na kateri je predsednik Projektnega sveta za civilni nadzor nad izvajanjem projekta izgradnje drugega tira železniške proge Divača-Koper Jadran Bajec predstavil trenutne aktivnosti na projektu in predvidene spremembe oziroma dopolnitve državnega lokacijskega načrta za drugi tir.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Če je v investicijskem projektu bilo predvideno, da bi se dela na obeh najdaljših predorih na bodoči progi začela v letošnjem letu, se to ne bo zgodilo, je ocenil. Dela na teh dveh predorih je treba začeti najkasneje konec januarja.

Roki, po katerih bi moral promet po drugem tiru potekati nemoteno z januarjem 2026, so zahtevni, zato bodo vse zamude, ki bodo posledica pritožb in ponovljenih razpisov, vplivale na te roke in jih bo zelo težko, če ne že nemogoče nadoknaditi.

bdo/miv/bg/bg
© STA, 2020