Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Podpis sporazuma med koalicijo in SNS v opoziciji vidijo kot zgolj formalen dokaz trdnosti koalicijske večine

Ljubljana, 3. julija - Po podpisu sporazuma o sodelovanju koalicije z opozicijsko SNS in predstavnikoma manjšin v opoziciji ocenjujejo, da gre zgolj za formalizacijo že vidnega sodelovanja.

Ljubljana, vlada.
Predsedniki koalicijskih strank Janez Janša, Zdravko Počivalšek, Matej Tonin in Aleksandra Pivec so s predsednikom SNS Zmagom Jelinčičem Plemenitim in poslancema narodne skupnosti Ferencem Horvathom in Felicem Žižo podpisali sporazum političnih strank in predstavnikov narodnosti v DZ o sodelovanju pri sprejemanju zakonov in drugih aktov ter dokumentov v obdobju 2020-2022.
Foto: Kabinet predsednika vlade

Koalicija ima močno večino, zato mora opozicija razmisliti, kdaj uporabljati orodja, kot je denimo predlog ustavne obtožbe, menijo v Levici. Vodja poslancev Matej T. Vatovec je dejal, da so vsi videli, da je SNS že doslej sodelovala s to vlado.

Tudi predsednica SAB Alenka Bratušek je ocenila, da je koalicija trdna, zato je ustavna obtožba predsednika vlade, o kateri razmišlja SD, obsojena na enako zgodbo kot je bila interpelacija gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, ki jo je prestal.

Predsedniki koalicijskih strank Janez Janša, Zdravko Počivalšek, Matej Tonin in Aleksandra Pivec so namreč danes s SNS in poslancema narodnih skupnosti podpisali sporazum o sodelovanju.

pa/moz/mlu/xa/pa
© STA, 2020