Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Številni vlomi na Štajerskem, policisti opozarjajo na skupino mlajših žensk

Maribor, 1. julija - V Mariboru so policisti samo v torek obravnavali tri vlome v stanovanja, obenem pa je prišlo še do najmanj štirih vlomov v stanovanjske hiše na območju Lenarta, Slovenske Bistrice in Ptuja. Policisti sklepajo, da jih vrši skupina mlajših žensk, romskega videza, ki se prevaža z vozili hrvaških registrskih oznak. Javnost pozivajo k pozornosti.

Kranj.
Vlom, kriminal, vrata.
Foto: Tinkara Zupan/STA
Arhiv STA

Pred dnevi so policisti prišli na sled dvema mlajšima ženskama romskega videza, ki ju sumijo vlomov v stanovanja na območju Maribora. Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru jima je odredil pripor in obe sta še vedno v priporu.

Vlomi so se kljub temu nadaljevali in policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da bi lahko torkove vlome v stanovanja na območju Maribora izvršile prav tako mlajše ženske, podobnega (romskega) videza, zelo verjetno tujke. Po zaenkrat znanih podatkih govorijo hrvaški jezik.

"Glede na pretekla dejanja je pričakovati, da bodo storilci z dejanji v prihodnjih dneh nadaljevali. Policisti bomo vse moči usmerili v njihovo izsleditev in prijetje," so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Obenem pozivajo k samozaščitnemu ravnanju. Občani naj bodo pozorni na osebe, ki vstopajo v njihove stanovanjske bloke ali stolpnice, neznancem naj ne odpirajo vrat, dosledno naj zaklepajo vrata, praznijo poštne nabiralnike in nasploh naj poskrbijo, da stanovanja ne bodo dajala videza, da nikogar ni doma. Doma naj ne hranijo vrednejših predmetov ali gotovine.

Če vseeno postanejo žrtev kaznivega dejanja, naj o tem takoj obvestijo policijo na telefonsko številko 113, do prihoda policistov pa naj ne hodijo po stanovanju in naj se ničesar ne dotikajo.

Policija prosi javnost, da na telefonsko številko 113, anonimni telefon policije 080 12 00 ali Facebook profil Policijske uprave Maribor sporočijo karkoli, kar menijo, da bi lahko pripomoglo pri preiskavi obravnavanih vlomov.

Še posebej policijo zanima, če so kje v stanovanjskih blokih ali stolpnicah opazili mlajši ženski ali več njih, romskega videza, za katere bi se dalo sklepati, da izvršujejo kazniva dejanja.

Ker osumljenci za prevoz praviloma uporabljajo vozila hrvaških registrskih oznak, bo zelo dobrodošla informacija tudi o tem, če je kdo ali še bo kje opazil taka vozila.

ase/apo
© STA, 2020