Sodišče bo o pritožbi nekdanje šmarješke županje Krnčeve odločalo prednostno

Ljubljana/Šmarješke Toplice, 30. junija - Upravno sodišče bo o pritožbi, ki jo je nekdanja šmarješka županja Bernardka Krnc vložila na občinski svet, ustavno sodišče pa je nedavno presodilo, da se njegova sodba in sklep občinskega sveta razveljavita ter se zadeva vrne upravnemu sodišču v novo odločanje, obravnavalo prednostno. Kako hitro bo zadeva rešena, na sodišču ne vedo napovedati.

Šmarjeta, občina.
Ustanovna seja občinskega sveta Občine Šmarješke Toplice, na kateri so svetniki za župana potrdili Marjana Hribarja, poražena županja Bernardka Krnc pa je napovedala pritožbo upravnemu sodišču.
Foto: Rasto Božič/STA
Arhiv STA

Predsednica ljubljanskega upravnega sodišča Jasna Šegan je danes pojasnila, da je zadeva v reševanju in jo bodo reševali prednostno, težko pa je napovedati v kakšnem času bo rešena glede na trenutno obremenjenost sodišča z nujnimi in prednostnimi zadevami.

V postopku novega odločanja bo sicer upravno sodišče odločalo o pritožbi, ki jo je nekdanja županja Občine Šmarješke Toplice vložila na občinski svet, je še dodala.

rbo/ako
© STA, 2020