Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Bruselj in London v intenzivne pogovore o odnosih po brexitu

Bruselj, 29. junija - EU in Združeno kraljestvo sta danes v Bruslju začela intenzivne pogovore o sporazumu o prihodnjih odnosih, ki naj bi do konca avgusta zagotovili znaten napredek. EU bo te pogovore čim bolje izkoristila ter ostaja mirna in enotna glede svojih načel in vrednot, je po Twitterju sporočil glavni pogajalec unije Michel Barnier.

Belgija, Bruselj.
Pogovori Združenega kraljestva in Evropske unije o prihodnjih odnosih med stranema po britanskem izstopu iz Evropske unije.
Foto: Thierry Monasse/STA

Belgija, Bruselj.
Vodja britanskih pogajalcev David George Hamilton Frost na pogovorih z Evropsko unijo o prihodnjih odnosih med stranema po britanskem izstopu iz Evropske unije.
Foto: Thierry Monasse/STA

Belgija, Bruselj.
Glavni pogajalec Evropske unije za brexit Michel Barnier na pogovorih z Združenim kraljestvom o prihodnjih odnosih med stranema po britanskem izstopu iz Evropske unije.
Foto: Thierry Monasse/STA

Pogovori so se začeli s prvim fizičnim srečanjem glavnih pogajalcev Barnierja in Davida Frosta od uvedbe omejitev zaradi pandemije novega koronavirusa. V dosedanjih, pretežno virtualnih pogajalskih krogih ni bilo bistvenega napredka.

V primerjavi z dosedanjimi pogajanji potekajo ti intenzivni pogovori v ožjem krogu in so bolj osredotočeni. V ospredju bodo ključne sporne točke: vprašanje enakih konkurenčnih pogojev, ribištvo, pravosodno sodelovanje in arhitektura sporazuma.

pm/blm/vb
© STA, 2020