Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Trump in Duda napovedala sporazum o obrambnem sodelovanju

Washington, 25. junija - Ameriški predsednik Donald Trump je včeraj v Beli hiši sprejel poljskega kolega Andrzeja Dudo, s katerim sta napovedala skorajšnji podpis sporazuma o obrambnem sodelovanju. Trump je tudi omenil, da bo vojsko, ki jo namerava umakniti iz Nemčije, najverjetneje preselil na Poljsko.

ZDA, Washington.
Ameriški predsednik Donald Trump je v Beli hiši sprejel poljskega kolega Andrzeja Dudo, s katerim sta napovedala skorajšnji podpis sporazuma o obrambnem sodelovanju.
Foto: Shealah Craighead/White House/dpa/STA

Dudo je doletela čast, da je prvi voditelj države, ki je obiskal Belo hišo od izbruha pandemije koronavirusa marca letos. To mu bo morda malce pomagalo na volitvah, ki jih imajo Poljaki v nedeljo.

Trump je novinarsko konferenco izkoristil za kritike članic zveze Nato, ki ne namenjajo dovolj sredstev za svoje obrambne proračune in kupujejo ruski plin. Najbolj je spet kritiziral Nemčijo.

Sporazum o obrambnem sodelovanju s Poljsko, ki predvideva več ameriških vojakov na Poljskem za protiutež ruskemu vplivu, pa bo po njegovem mnenju poslal močno sporočilo Rusiji.

ms/rp/ms
© STA, 2020