Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Nemčiji zaradi izbruha koronavirusa v klavnici uvedli lokalno karanteno

Düsseldorf, 23. junija - Zaradi nedavnega izbruha koronavirusa v mesnopredelovalnem obratu Tönnies v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija, so oblasti danes v prizadetem okraju Gütersloh znova uvedle karanteno. Gre za prvo ponovno uvedbo tovrstnih omejitvenih ukrepov po začetku njihovega rahljanja maja.

Nemčija, Düsseldorf.
Zaradi nedavnega izbruha novega koronavirusa v mesnopredelovalnem obratu Tönnies v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija, so oblasti danes v prizadetem okraju Gütersloh znova uvedle karanteno. Gre za prvo ponovno uvedbo tovrstnih omejitvenih ukrepov po začetku njihovega rahljanja maja.
Foto: dpa/STA

Izmed 7000 delavcev so prisotnost novega koronavirusa doslej potrdili pri nekaj več kot 1500. Okuženih, ki niso zaposleni v obratu, je zaenkrat zgolj 24.

Omejevalni ukrepi bodo znova - zaenkrat do 30. junija - veljali za celoten okraj Gütersloh, na območju katerega živi okrog 370.000 ljudi. Ukrepi med drugim zajemajo zaprtje telovadnic, kinodvoran in barov ter odpoved številnih kulturnih dogodkov. Šole in vrtce so zaprli že pred tem.

Zaposleni podjetja so že nekaj dni v karanteni. Da bi zagotovili njeno dosledno upoštevanje, bo skrbelo okrog 300 policistov.

spo/ms/spo
© STA, 2020