Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Z Okusi Škofjeloškega povezovanje lokalnih ponudnikov živil in gostincev

Škofja Loka, 21. junija - Po vzoru nekaterih drugih območij po državi se tudi na Loškem lotevajo nadgradnje obstoječe kulinarične ponudbe in povezovanja med gostinci ter lokalnimi pridelovalci hrane. Zato so zasnovali projekt Okusi Škofjeloškega.

Ljubljana.
Kulinarika, kuhar.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Projektni partnerji Razvojna agencija Sora, Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka, Kmetijsko gozdarski zavod Kranj in Društvo za razvoj podeželja Resje z nekoliko zamude zaradi epidemije covida-19 nadaljujejo z aktivnostmi projekta. Tako so ta teden pripravili prvo srečanje ponudnikov hrane in gostincev.

Udeleženci so ugotovili, da zametki sodelovanja med gostinci in kmeti na Loškem že obstajajo, a je še veliko neizkoriščenih priložnosti za poglobitev povezovanja. Pri tem pa bo ključen preskok v miselnosti. Prihodnje leto bodo pripravili tudi kulinarični festival.

tzu/jes
© STA, 2020