100 dni vlade: Koalicija trdna in zadovoljna z delom v epidemiji, sledi posvečanje zavezam

Ljubljana, 19. junija - Koalicijski partnerji so se po 100 dneh dela vlade pohvalili z uspešnim delom pri obvladovanju epidemije covida-19, v kar so usmerjali vse sile. Zdaj napovedujejo osredotočanje na zaveze iz koalicijske pogodbe, zlasti v ukrepe na področju zdravstva in demografije. Eden večjih projektov bo po pričakovanjih ustanovitev demografskega sklada.

Ljubljana.
Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše ter predsednikov koalicijskih strank Zdravka Počivalška, Mateja Tonina in Aleksandre Pivec, na kateri so predstavili nabor ukrepov za upočasnitev širjenja koronavirusa.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Vlada, ki se je že soočila z interpelacijami, pritiski opozicije in protesti, je po ocenah partnerjev trdna. Dobre odnose pričakujejo tudi v prihodnje.

Manjše partnerice ob špekulacijah o podrejenosti največji vladni stranki zagotavljajo, da so pri odločanju avtonomne in ni nič drugače kot v prejšnjih koalicijah. Na vprašanje komunikacije vladnih predstavnikov, na kar iz opozicije leti največ očitkov, pa nekateri partnerji odgovarjajo, da bi bili zadovoljni, če bi bil kakšen tvit manj.

tvr/moz/apo
© STA, 2020