Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na primorski avtocesti odstranili posledice nesreče med Logatcem in Vrhniko

Logatec/Vrhnika, 18. junija - Na primorski avtocesti so odstranili posledice prometne nesreče s tremi trčenji, ki se je popoldne zgodila na odseku med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani. Še vedno nastajajo daljši zastoji, potovalni čas se podaljša za več kot eno uro. Zastoji so tudi na vzporedni cesti od avtocestnega priključka Logatec do Vrhnike.

Lukovica.
Prometna nesreča, znak.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Obvoz za osebna vozila je še vedno možen po cesti Postojna - Unec - Cerknica - Rakitna - Podpeč - Brezovica, piše na spletni strani promet.si.

V prometni nesreči, ki se je zgodila malo pred 17. uro, je bilo udeleženih več osebnih in tovornih vozil, saj je prišlo do treh trčenj, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Prvo se je zgodilo, ko 48-letni državljan poljske s tovornim vozilom ni vozil po sredini voznega pasu in je zato trčil v prikolico s prometno signalizacijo, ki je na odstavnem pasu označevala dela na cesti. Prikolico je ob trku odbilo na vozni pas, kjer je obstala in kjer je zaradi nje prišlo še do dveh ločenih trčenj. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog. V nesreči pa ni bil nihče poškodovan.

Neposredno za tem prvim trčenjem se je zgodil nalet treh tovornih vozil. Do njega je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje 33-letnega državljana Madžarske, ki je imel na tovornem vozilu naloženih več vozil. V naletu je bil eden od udeležencev lažje poškodovan. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

V tretji nesreči je 28-letni državljan Avstrije s kombijem zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni vozili pred seboj, ki sta se ustavili zaradi predhodnih prometnih nesreč. Pri tem ni bil poškodovan nihče. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

Promet je bil zaradi nesreče pri priključku Logatec preusmerjen na vzporedno regionalno cesto Logatec-Vrhnika. Pred izvozom so nastajali tudi večkilometrski zastoji, prav tako je do zastojev prihajalo na vzporedni cesti od avtocestnega priključka Logatec do Vrhnike.

tkr/apo/np
© STA, 2020