Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ponoči lahko močno narastejo posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke

Ljubljana, 14. junija - Na Agenciji RS za okolje (Arso) opozarjajo, da lahko ob krajevnih nalivih ponoči močno narastejo posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke, pri čemer lahko pride do razlivanj. Vodnatost se bo v prihodnjih dneh povečala po vsej državi. Ob močni nevihti je močno narasla Kučnica Cankova in presegla opozorilni pretok.

Ljubljana.
Dež, dežne kaplje na steklu.
Foto: STA
Arhiv STA

Na Arsu so nevarnost razlivanja rek za danes in ponedeljek razglasili za severovzhod države, opozorilo za nevarnost poplav pa za Prekmurje. Po njihovih napovedih bodo pretoki večine rek danes ustaljeni, v ponedeljek in v prihodnjih dneh pa se bo vodnatost po vsej državi nekoliko povečala.

Krajevne nevihte se bodo zvečer še pojavljale, a bodo ponoči ponehale, napovedujejo na Arsu. Proti jutru bo v vzhodni Sloveniji začelo deževati. Padavine se bodo občasno pojavljale tudi v ponedeljek, več dežja bo v vzhodni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, ob morju okoli 18 stopinj Celzija, najvišje dnevne od 17 do 22 stopinj. Krajevne padavine napovedujejo tudi v prihodnjih dneh.

tkr/apo
© STA, 2020