Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Začenja se Teden restavracij

Ljubljana, 12. junija - Restavracije po vseh Sloveniji so začele sprejemati prve goste v okviru Tedna restavracij. Tokratni poudarek je povezovanje preteklosti in sodobnosti, z izzivom pa se spopadata 102 restavraciji in gostilni.

Spomladanski Teden restavracij je bil načrtovan že marca, a ga je takrat odnesla epidemija bolezni covid-19. Sedaj naj bi, kot je pred dnevi podaril selektor Tedna restavracij Uroš Mencinger, prireditev pokazala, kako je mogoče ob dobri hrani, z upoštevanjem vseh varnostnih ukrepov in protikoronskih priporočil, ponovno uživati.

Prvih deset dni spletnih prijav sicer kaže, da bo letošnji pomladanski teden restavracij rekorden. Rezerviranih je več kot 35.000 sedežev, kar je bistveno več kot v preteklih letih.

Cena menijev sicer ostaja enaka lanski, torej 19 evrov. Izjema so najboljše ocenjene restavracije, v katerih je cena 25 evrov.

mg/bg/jes
© STA, 2020