Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Začenja se Teden restavracij

Ljubljana, 12. junija - Restavracije po vseh Sloveniji bodo danes sprejele prve goste v okviru Tedna restavracij, prireditve, katere namen je z ugodno ceno približati vrhunsko kulinariko širšemu krogu ljudi. Tokratni poudarek je povezovanje preteklosti in sodobnosti, z izzivom pa se bo spopadlo več kot sto restavracij.

Ljubljana.
Skutini štruklji, hrana, restavracija.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Spomladanski Teden restavracij je bil načrtovan že marca, a ga je takrat odnesla epidemija bolezni covid-19. Sedaj naj bi, kot je pred dnevi podaril selektor Tedna restavracij Uroš Mencinger, prireditev pokazala, kako je mogoče ob dobri hrani, z upoštevanjem vseh varnostnih ukrepov in protikoronskih priporočil, ponovno uživati.

Cena menijev, ki jih ponujajo gostinci, ostaja enaka lanski, torej 19 evrov. Izjema so najboljše ocenjene restavracije - tiste z največ srčki - kjer je zaradi dodatka na kakovost cena 25 evrov.

mg/bg
© STA, 2020