Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Koalicijski poslanci odločno v bran ministru Počivalšku

Ljubljana, 11. junija - Koalicijski poslanci, ki so odgovor ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška na očitke iz interpelacije na današnji izredni seji DZ pospremili z aplavzom, so tudi v predstavitvi stališč poslanskih skupin ministru odločno stopili v bran. Menijo, da je interpelacija neupravičena in neutemeljena ter gre za politični boj proti ministru in vladi.

Ljubljana, DZ.
Izredna seja DZ, na kateri so razpravljali o interpelaciji o delu in odgovornosti ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška.
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.
Foto: Daniel Novakovič/STA

V SDS menijo, da je minister na očitke podal prepričljive odgovore, ki so utemeljeni s preverjenimi podatki. Po mnenju SMC in DeSUS je interpelacija poskus prevrednotenja vsega, kar je država naredila v boju proti epidemiji.

V NSi menijo, da je vzrok za interpelacijo v tem, da se je predsednik LMŠ in nekdanji premier Marjan Šarec po odstopu zakalkuliral in mora zdaj obračunati s svojim potencialnim partnerjem. Šarec je tedaj SMC ponudil roko za povezovanje na volitvah.

ago/tz/spc/apo/apo
© STA, 2020