Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Predlagatelji interpelacije Počivalšku: Morda ste manipulirali po nareku, a odgovorni ste vseeno

Ljubljana, 11. junija - Z dodatno obrazložitvijo se je začela izredna seja DZ o interpelaciji gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. Poslanec LMŠ Robert Pavšič je v imenu predlagateljev, med katerimi so še poslanci SD, Levice in SAB, ministru očital nepregledne in negospodarne nakupe opreme v času epidemije, ki so bili dobičkonosni za izbrance.

Ljubljana, DZ.
Izredna seja DZ, na kateri so razpravljali o interpelaciji o delu in odgovornosti ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška.
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Vlada je po njegovih besedah vzpostavila nepregleden sistem naročanja in zavajala z navedbami o zakonsko nedopustnih neposrednih poslih s tujimi podjetji ali državami. To je bil tudi alibi za nakupe dražjih ventilatorjev, je prepričan Pavšič, ki je ministru očital klientilistično ravnanje, vladi pa laganje o številu obstoječih ventilatorjev v državi.

Poslanec je Počivalšku dejal, je morda manipuliral po nareku, a da je vseeno odgovoren. Ne prepriča jih, da je reševal življenja, morda pa je denarnice, je še dodal.

spc/apo/apo
© STA, 2020