Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Preklic omejitve obiskov v celjski bolnišnici

Ljubljana, 10. junija - V Splošni bolnišnici Celje preklicujejo popolno prepoved obiskov. Od danes naprej bodo obiski omejeni na eno odraslo osebo na dan, ki mora biti zdrava, imeti pa mora tudi negativno epidemiološko anamnezo. Obiski bodo otrokom dovoljeni le izjemoma, v dogovoru z zdravnikom na posameznem oddelku.

Celje.
Splošna bolnišnica Celje, stavba.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

Pri porodnicah so dovoljeni samo obiski očetov novorojenčkov, pri otrocih, ki se zdravijo v bolnišnici, pa le obiski staršev ali skrbnikov. Obiski lahko trajajo največ 15 minut.

Na vhodih bodo medicinske sestre evidentirale vsakega obiskovalca in preverile tveganja za covid-19 po posebnem vprašalniku. Obiskovalcem, ki na vsa vprašanja ne bodo odgovorili negativno, bo vstop zavrnjen. Resničnost odgovorov bodo obiskovalci potrdili s podpisom.

Obiskovalci bodo lahko v bolnišnico vstopili le z zaščitno masko, ki jo bodo morali nositi ves čas obiska. Ob vstopu si bodo razkužili roke, upoštevati pa bodo morali tudi morebitna dodatna navodila zdravstvenega osebja. V primeru težkega zdravstvenega stanja in drugih posebnih razlogov se lahko obiski dogovorijo z lečečim zdravnikom tudi izven določenih časovnih terminov, so še sporočili iz celjske bolnišnice.

mva/tz
© STA, 2020