Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Indija se odpira kljub rekordnemu širjenju koronavirusa

New Delhi, 8. junija - V Indiji, zlasti v prestolnici New Delhi so se danes začeli odpirati templji in nakupovalni centri, ki so bili zaradi epidemije novega koronavirusa v državi zaprti zadnjih deset tednov. Tako skušajo vsaj malo olajšati veliko krizo v gospodarstvu zaradi pandemije.

Indija, Kolkata.
Stranka v frizerskem salonu v trgovskem centru v Kolkati.
V Indiji so se danes začeli odpirati templji in nakupovalni centri, ki so bili zaradi epidemije novega koronavirusa v državi zaprti zadnjih deset tednov. V Indiji sicer iz dneva v dan beležijo rekordne številke novih okužb.
Foto: dpa/STA

A v Indiji še nič ne kaže, da so uspeli zajeziti širjenje virusa; nasprotno, iz dneva v dan beležijo rekordne številke. Število na novo okuženih se je v zadnjem dnevu povzpelo za skoraj 10.000 na 256.611. S tem tempom bo Indija, ki ima sicer okoli 1,3 milijarde prebivalcev, hitro prehitela Španijo in Veliko Britanijo po številu okužb.

Zaenkrat so v državi zabeležili 7135 smrti zaradi covida-19. A strokovnjaki opozarjajo, da so te številke zelo verjetno podcenjene. Prav tako naj bi najhujše šele prihajalo. Vrh epidemije v državi napovedujejo šele za julij.

ms/vb/ms
© STA, 2020