Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Goljuf oglašuje mobilni telefon, a ga nikoli ne dostavi

Šentilj, 4. junija - Policisti iz Šentilja opozarjajo na goljufa, ki preko spletnega oglasnika ponuja v prodajo visokocenovni mobilni telefon, ki pa ga že več naročnikov kljub plačilu do zdaj ni prejelo. Uporabniki oglasnika naj se zato na oglas ne odzivajo, če jih je osumljeni že ogoljufal, pa naj to sporočijo policiji, so pozvali na Policijski upravi (PU) Maribor.

Šentilj.
Policisti iz Šentilja opozarjajo na goljufa, ki preko spletnega oglasnika Bolha.com ponuja v prodajo visokocenovni mobilni telefon iPhone 11 Pro 256 GB, Space Grey, ki pa ga že več naročnikov kljub plačilu doslej ni prejelo. Uporabniki oglasnika naj se zato na oglas ne odzivajo, če jih je osumljeni že ogoljufal, pa naj to sporočijo policiji, so pozvali na Policijski upravi (PU) Maribor.
Foto: PU Maribor

Policiste Policijske postaje Šentilj so v maju 2020 že nekajkrat obvestili o goljufijah, ki jih je osumljen 36-letni slovenski državljan. Ugotovili so, da na spletnem oglasniku Bolha.com že od aprila objavlja oglas za prodajo mobilnega telefona iPhone 11 Pro 256 GB, Space Grey. Ob oglasu je navedena cena 800 evrov.

Kot so opozorili na PU Maribor, je osumljeni z oglasom preslepil že več kupcev po vsej Sloveniji in tudi iz drugih, sosednjih držav, ki so mu nakazali denar, telefona pa nikoli niso prejeli.

Mariborski policisti zato pozivajo, naj se uporabniki portala na oglas ne odzivajo. Če jih je storilec že ogoljufal, pa naj to sporočijo kateri koli območni policijski postaji ali pa pokličejo Policijsko postajo Šentilj na telefon 02 650 08 50.

pa/ako
© STA, 2020