Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Avstrija jutri odpira meje za vse sosednje države, razen za Italijo

Dunaj, 3. junija - Avstrija bo jitri odprla meje za vse sosednje države, razen za Italijo. Kot je danes sporočil avstrijski zunanji minister Alexander Schallenberg, bo Dunaj odpravil nadzor na meji ter zdravstveni nadzor na mejah z Nemčijo, Lihtenštajnom, Švico, Slovaško, Slovenijo, Češko in Madžarsko.

Avstrija, Dunaj.
Avstrijski zunanji minister Alexander Schallenberg in minister za zdravje Rudolf Anschober na novinarski konferenci po seji avstrijske vlade.
Avstrija bo v četrtek odprla meje za vse sosednje države, razen za Italijo. Kot je danes sporočil zunanji minister Schallenberg, bo Dunaj odpravil nadzor na meji ter zdravstveni nadzor na mejah z Nemčijo, Lihtenštajnom, Švico, Slovaško, Slovenijo, Češko in Madžarsko.
Foto: dpa/STA

Dodal je, da bo doz vsemi zgoraj omenjenimi državami od četrtka dalje na meji veljale razmere, ki so bile pred pandemijo, tako da ob vstopu v Avstrijo ne bo več potrebna obvezna karantena ali potrdilo o neokuženosti z novim koronavirusom. Na meji z Italijo omejitve ostajajo v veljavi, bodo pa prihodnji teden ponovno ocenili razmere.

Avstrija je sicer nadzor na meji s Slovenijo, ki je notranja meja EU, uvedla še pred pandemijo in sicer leta 2015 na vrhuncu begunske krize.

mlj/sk/ms/mlj
© STA, 2020