Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Z vajo Preskok 2020 do taktične usposobljenosti SV

Ljubljana, 1. junija - SV pripravljenost v zadnjih tednih vzdržuje z nizom vaj Preskok. Te so se začele 11. maja, končale se bodo z združenim delovanjem vseh sil SV 19. junija. V vajah, ki potekajo na širšem območju Slovenije, sodeluje preko 2200 pripadnikov SV. Vajo na območju Babnega polja si bo v sredo ogledal tudi predsednik republike Borut Pahor.

Kočevje, industrijska cona.
Začetek prve v nizu vojaških vaj Preskok, s katero Slovenska vojska preverja odzivnost sil za delovanje v podporo sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

V nizu vojaških vaj Preskok sile SV preverjajo in nadgrajujejo sposobnost delovanja. Ves čas vaje se upoštevajo ukrepe za varovanje zdravja.

Danes se začenja usposabljanje na območju Snežnika oziroma Babnega polja, ki bo potekalo do petka. Tam bodo v sredo slovenska in zavezniška vojaška letala in helikopterji občasno izvajala nizke prelete.

Na še več lokacijah obalno-kraške, primorsko-notranjske, jugovzhodne, posavske, podravske in pomurske regije pa bo združena vojaška vaja potekala med 15. in 19. junijem.

vi/pa
© STA, 2020