Trump: Zasebna vesoljska industrija je prihodnost

Cape Canaveral, 31. maja - Ameriški predsednik Donald Trump je po uspešni izstrelitvi rakete zasebnega podjetja SpaceX z ameriškima astronavtoma proti Mednarodni vesoljski postaji (ISS) v soboto izpostavil, da je zasebna vesoljska industrija prihodnost. "Napočilo je novo obdobje ameriškega ponosa," je dodal po poročanju tujih tiskovnih agencij.

ZDA, Cape Canaveral.
Novinarska konferenca ameriškega predsednika Donalda Trumpa ob uspešni izstrelitvi rakete Falcon 9 zasebnega podjetja SpaceX z dvema ameriškima astronavtoma na krovu proti Mednarodni vesoljski postaji. Gre za prvo izstrelitev človeške posadke v vesolje iz ZDA po skoraj desetletju od upokojitve vesoljskih raketoplanov leta 2011.
Foto: dpa/STA

ZDA, Cape Canaveral.
Veselje ustanovitelja podjetja SpaceX Elona Muska ob uspešni izstrelitvi rakete Falcon 9 z dvema ameriškima astronavtoma na krovu kapsule Crew Dragon iz vesoljskega izstrelišča Cape Canaveral na Floridi proti Mednarodni vesoljski postaji. Gre za prvo izstrelitev človeške posadke v vesolje iz ZDA po skoraj desetletju od upokojitve vesoljskih raketoplanov leta 2011.
Foto: dpa/STA

ZDA, Cape Canaveral.
Raketa Falcon 9 zasebnega podjetja SpaceX z dvema ameriškima astronavtoma na krovu kapsule Crew Dragon je v soboto uspešno poletela iz vesoljskega izstrelišča Cape Canaveral na Floridi proti Mednarodni vesoljski postaji. Gre za prvo izstrelitev človeške posadke v vesolje iz ZDA po skoraj desetletju od upokojitve vesoljskih raketoplanov leta 2011.
Izstrelitev sta si ogledala tudi ameriški predsednik Donald Trump in podpredsednik Mike Pence.
Foto: Xinhua/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.187 znakov (brez presledkov) oziroma 236 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

mc/ako
© STA, 2020