Merklova in Sassoli o nemškem predsedovanju Svetu EU

Bruselj, 26. maja - Nemška kanclerka Angela Merkel in predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli sta danes govorila o prihajajočem nemškem predsedovanju Svetu Evropske unije. Sassoli je ob tem poudaril, da bo nemško predsedovanje v središču obnove Evrope. Izrazil je prepričanje, da je zdaj pravi trenutek za okrepitev unije.

Belgija, Bruselj.
Sestanek na daljavo predsednika Evropskega parlamenta Davida Sassolija in nemške kanclerke Angele Merkel, na katerem sta govorila o prihajajočem nemškem predsedovanju Svetu Evropske unije. Sassoli je ob tem poudaril, da bo nemško predsedovanje v središču obnove Evrope.
Foto: Daina Le Lardic/Evropski parlament/dpa/STA

Krizo je treba po njegovih besedah nasloviti z močnejšo Evropo, ki se bo sposobna soočati z izzivi globaliziranega sveta. Vse je pozval k odgovornemu ravnanju.

V teh dneh potekajo pogovori med predstavniki Evropskega parlamenta in nemških oblasti pred nemškim predsedovanjem Svetu EU, ki ga bo ta država od Hrvaške prevzela 1. julija. Jutri bo Merklova o predsedovanju govorila z razširjenim vodstvom Evropskega parlamenta in predsedniki političnih skupin v parlamentu.

blm/vb/blm
© STA, 2020