Junija vendarle prihaja Teden restavracij

Ljubljana, 24. maja - S sproščanjem vladnih ukrepov, povezanih z zajezitvijo covida-19, se življenje vrača tudi v restavracije. Pomladni teden restavracij, ki bi moral potekati marca, bo tako izveden med 12. in 21. junijem, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije. Rezervacije bodo mogoče od 1. junija.

Ljubljana.
Skutini štruklji, hrana, restavracija.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Cena menijev v Tednu restavracij, nad katerim bdi podjetje Vivi, bo tudi v junijskem terminu ostala 19 evrov. Izjema so najbolje ocenjene restavracije, kjer bo cena posebnega menija 25 evrov. Poseben poudarek bo tokrat na povezovanju preteklosti in sodobnosti.

V slovenskem Tednu restavracij sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki dvakrat letno - spomladi in jeseni - goste razvajajo s trihodnimi meniji po posebej ugodni ceni. Lani je v dveh akcijah 100 restavracij obiskalo več kot 90.000 gostov.

mg/mlu
© STA, 2020