Pregled - novi koronavirus, 28. 4. (torek)

Ljubljana, 28. aprila - Pregled dogodkov, povezanih z novim koronavirusom v Sloveniji in svetu, v torek, 28. aprila.

SLOVENIJA

LJUBLJANA - Vlada je s sredo sprostila delovanje knjižnic, galerij in muzejev, pa tudi storitve nepremičninskega posredovanja in dimnikarske storitve. S ponedeljkom bo medtem poleg že sprejetega sproščanja nekaterih dejavnosti, kot so frizerski in kozmetični saloni, spet dovoljena tudi strežba gostinskih lokalov na prostem in pa vrsta bolj obrtniških dejavnosti. Odpravljajo se tudi nekatere omejitve pri delovnem času trgovin. Vlada bo v sredo medtem obravnavala načrt sproščanja protikoronskih omejitvenih ukrepov za predvidljivo prihodnost, je na Twitterju napovedal premier Janez Janša. Aktualni podatki pri zaustavljanju epidemije po njegovih pojasnilih omogočajo trezno presojo odprave nekaterih omejitev gibanja ter postopno oživitev številnih drugih dejavnosti, kjer so lahko zagotovljeni varna razdalja, razkuževanje rok in stičnih mest ter varna uporaba osebne zaščitne opreme. Del javnosti in politike sta najbolj glasna v zahtevah po odpravi prepovedi gibanja zunaj občin stalnega oziroma začasnega prebivališča. Obenem se porajajo zahteve po vnovičnem zagonu javnega prevoza. Ob sproščanju vse več omejitev pri gospodarskih dejavnostih pa predvsem starši pričakujejo vnovično odprtje vrtcev in šol.

LJUBLJANA - Na praznični ponedeljek so sicer v Sloveniji opravili 683 testov na okužbo z novim koronavirusom in potrdili šest okužb, skupaj 1408. V ponedeljek so umrli trije bolniki s covidom-19, skupaj doslej 86. V bolnišnicah je bilo 78 bolnikov, od teh 24 na intenzivni negi, v domačo oskrbo so odpustili dve osebi, je na spletu objavila vlada. Število hospitaliziranih je bilo po vladnih podatkih nižje za dva, število bolnikov na intenzivni negi pa večje za dva. Število opravljenih testiranj na okužbo z novim koronavirusom je preseglo 50.000. Doslej je bilo v Sloveniji tako opravljenih 50.290 testiranj.

LJUBLJANA - V nacionalni raziskavi o razširjenosti novega koronavirusa so posebne terenske ekipe medtem začele z odvzemom vzorcev pri otrocih, prav tako se prav danes začenja drugi del raziskave z dokazovanjem protiteles v krvi preiskovancev. S tem bomo dobili odgovor, koliko sodelujočih je bilo okuženih, pa tega ni vedelo, je pojasnil vodja raziskave Miroslav Petrovec. Preliminarni rezultati študije bodo po Petrovčevi oceni na voljo do konca tedna, s tem pa bodo strokovni skupini lahko podali ključne informacije o oceni trenutne okuženosti populacije. Kot je dejal, bodo ti podatki pomembno vplivali na odločitve o sproščanju ukrepov.

LJUBLJANA - DZ je v okviru drugega protikoronskega paketa sprejel zakon, s katerim bo država jamčila za posojila, ki jih bodo podjetja vzela za oživitev proizvodnje po epidemiji novega koronavirusa. Skupni obseg jamstev je določen pri dveh milijardah evrov, kar bi po besedah premierja Janeza Janše kratkoročno moralo zadoščati. Banka bo lahko podjetju dala likvidnostno posojilo v višini do 10 odstotkov prihodkov od prodaje v letu 2019, vendar ne bo smelo biti višje od njegovega letnega stroška dela. Za to posojilo bo jamčila država. Pri posojilih mikro, majhnih in srednjih podjetij bo država jamčila do višine 80 odstotkov glavnice, pri velikih podjetjih pa do 70 odstotkov glavnice. V opoziciji se bojijo, da ob teh pogojih številna podjetja ukrepa ne bodo mogla koristiti. Predlagali so višje zneske, vendar jim ni uspelo. Dva tedna po uveljavitvi pa je DZ sprejel tudi popravke interventnega zakona, ki zaradi posledic epidemije novega koronavirusa ponuja pomoč državljanom in podjetjem. Z njo se skupni obseg pomoči povečuje na 3,1 milijarde evrov, dobremu milijonu upravičencev pa dodaja še 190.000 novih.

LJUBLJANA - Namesto presežka se slovenskim javnim financam letos obeta primanjkljaj v višini 8,1 odstotka bruto domačega proizvoda (BDP). Odhodki vseh štirih javnih blagajn naj bi se letos z načrtovanih 21,48 milijarde evrov zvišali na 23,63 milijarde evrov. Tako je vlada zapisala v spremembah odloka, ki ga bo v kratkem obravnaval DZ. Spremembe je pojasnila z izjemnimi okoliščinami, ki so nastale zaradi epidemije novega koronavirusa. "V takšnih izrednih razmerah tako nacionalna fiskalna pravila kot tista, ki izhajajo iz pakta za stabilnost in rast na ravni EU, omogočajo začasno odstopanje od pravil," je zapisala. Fiskalni svet meni, da je začasno odstopanje od srednjeročne uravnoteženosti javnih financ zaradi epidemije dopustno.

LJUBLJANA - V ponedeljek se bodo znova odprla vrata slovenskih cerkva za udeležbo vernikov pri svetih mašah in drugih bogoslužjih, ki so bila ustavljena zaradi epidemije novega koronavirusa, so sporočili iz Slovenske škofovske konference. Pogoji za udeležbo vernikov pri sveti maši bodo, kot so zapisali pri Slovenski škofovski konferenci, razkuževanje rok pred vstopom v cerkev ter nošnja zaščitne maske. Ni pa omenjene najmanjše predpisane razdalje med verniki. Za namen odprtja cerkva bodo sicer škofje v četrtek izdali posebna navodila, v katerih bodo zapisana določila za prejem zakramentov. Vlada in pristojna strokovna svetovalna skupina pri ministrstvu za zdravje za zdaj še nista uskladili odgovora na to potezo, je za STA povedala vodja omenjene skupine Bojana Beović.

BRUSELJ/LJUBLJANA - Minister za notranje zadeve Aleš Hojs vztraja pri pričakovanju, da bo policija sledila njegovim usmeritvam glede obravnave udeležencev nedavnih protestov. Ob tem je dajal, da nikogar nič ne sili, je pa to njegova usmeritev in pričakuje, jih bo policija sledila. Hojs je v ponedeljek na družbenem omrežju Twitter zapisal, da je policija v Ljubljani in Mariboru popisala večje število zbranih, ki bodo tudi oglobljeni, in da bo vložila ovadbe zoper organizatorje in udeležence, saj gre za kaznivo dejanje ogrožanja zdravja. Izrazil je tudi pričakovanje, da bo policija za identifikacijo udeležencev petkovega in ponedeljkovega shoda uporabila vse javno objavljene fotografije, tudi tiste z družbenih omrežij in prispevke medijev. Po ponedeljkovih protestih so sicer policisti identitete nekaterih protestnikov, ki niso upoštevali njihovih opozoril, že predali na zdravstveni inšpektorat. Zaenkrat na policiji predlagajo postopek proti 26 osebam. Kaznivega dejanja širjenja nalezljive bolezni do sedaj še niso zaznali. V uradu informacijske pooblaščenke iz Hojsovih izjav medtem sklepajo, da je policija dobila usmeritve, da vsakršno gibanje po javni površini, četudi na predpisani razdalji, pomeni sum storitve katerega od kaznivih dejanj v zvezi z zdravjem. "To je v demokratični družbi lahko resen razlog za skrb glede posegov v človekove pravice," so opozorili.

BRUSELJ - Notranji minister Hojs je optimističen glede sproščanja ukrepov na meji s Hrvaško v drugi polovici maja, glede meje z Italijo pa zaradi tamkajšnjih razmer napoveduje restriktivno in konservativno držo. Glede odločitve Avstrije za podaljšanje nadzora na meji s Slovenijo ne vidi težav. Prepričan je, da razlog ni nezaupanje do Slovenije. Vprašanje usklajenega sproščanja ukrepov na mejah, ki so jih države uvedle za zajezitev novega koronavirusa, je bilo ena osrednjih tem na današnjem videokonferenčnem zasedanju notranjih ministrov EU, ki se ga je udeležil tudi Hojs. Ta je poudaril, da bo slovenska vlada pri tem zagotovo sledila priporočilom epidemiološke stroke. "Nihče ni veliko obljubljal o odpiranju meja za turiste," je razpravo povzel v telefonskem pogovoru s slovenskimi dopisniki v Bruslju.

NOVO MESTO/KOPER/ROGAŠKA SLATINA - V novomeški avtomobilski tovarni Revoz, kjer so zaradi epidemije novega koronavirusa in skrbi za zdravje zaposlenih po popoldanski izmeni 17. marca začasno zaustavili proizvodnjo, so to zdaj vnovič zagnali. Prihodnji teden bodo proizvodnjo nadaljevali dvoizmensko. V koprskem Cimosu, kjer so proizvodnjo začasno prekinili v začetku meseca, jo bodo postopno znova zagnali predvidoma z začetkom prihodnjega tedna. V Steklarni Rogaška naj bi delo v proizvodnih obratih medtem znova steklo prihodnjo sredo, z zagonom ročne proizvodnje pa bodo morali še počakati.

SVET

BRUSELJ/STRASBOURG - Notranji ministri EU so govorili tudi o aplikacijah za sledenje stikom okuženih z novim koronavirusom. Aplikacijo za sledenje stikom okuženih z novim koronavirusom je treba najprej izrazito dobro predstaviti ljudem, saj brez njihovega zaupanja ne bo učinkovita, je izpostavil slovenski minister Hojs. V Svetu Evrope pa so poudarili, da so te aplikacije lahko uporabne pri omejevanju širjenja okužb, saj pohitrijo postopke identifikacije stikov. Obenem so opozorili, da je treba pri razvoju in uporabi vzpostaviti primerne varovalke za zavarovanje osebnih podatkov in zasebnosti.

ŽENEVA - Po svetu so v zadnjih tednih aretirali po več deset tisoč ljudi, ki so kršili ukrepe za zajezitev pandemije novega koronavirusa, opozarjajo v uradu ZN za človekove pravice. Visoka komisarka ZN za človekove pravice Michelle Bachelet je v ponedeljek pozvala vlade, naj ne izkoriščajo pooblastil, ki so jih pridobile v času krize.

DUNAJ - Avstrija je predstavila podroben načrt opuščanja ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. 1. maja namerava odpraviti omejitev gibanja na prostem. Takrat bodo glede na vladne načrte v Avstriji svoja vrata odprle vse trgovine in večina storitev. Od 4. maja bodo omilili tudi omejitve glede obiskov v domovih za starejše. Bari in restavracije se bodo v Avstriji odprli sredi maja. Hoteli bodo lahko prve goste sprejeli 29. maja. V prihodnje bodo dovoljene prireditve z do desetimi udeleženci, na pogrebih pa se bo lahko zbralo do 30 ljudi.

PARIZ - Načrt omilitve ukrepov je predstavila tudi francoska vlada. Če bodo kazalniki glede širjenja virusa dobri, bodo v Franciji 11. maja odprli vrtce in osnovne šole ter večino trgovin. Zaprti bodo ostali trgovski centri, večji od 40.000 kvadratnih metrov, bari in restavracije. Zbiranje na javnih krajih bo od 11. maja omejeno na 10 oseb. Dogodki z več kot 5000 udeleženci pa ne bodo dovoljeni do septembra. Ljudje bodo lahko v okviru sproščanja ukrepov 11. maja začeli znova potovati po državi brez posebne izjave, ki jo potrebujejo trenutno. Šli bodo lahko do 100 kilometrov od doma. Ukrepe bodo omilili samo v departmajih, kjer bodo razmere pod nadzorom.

MADRID - Španija bo ukrepe za zajezitev novega koronavirusa postopoma opuščala do konca junija, je sporočil španski premier Pedro Sanchez. Rahljanje bo potekalo v štirih fazah, niso pa določili točnih datumov. V najboljšem primeru bo to sproščanje trajalo najmanj šest tednov, pri čemer pa želimo, da po celotni državi ne bi trajalo dlje kot osem tednov, je dejal po seji vlade. Prva faza, ki vključuje izhode otrok na prosto, je že v teku, ostali ukrepi v tej fazi pa se bodo začeli predvidoma 4. maja. Med drugim bodo lahko začela delovati nekatera podjetja.

MOSKVA - Rusija še ni dosegla vrha epidemije novega koronavirusa, je ocenil ruski predsednik Vladimir Putin. Kljub temu je napovedal postopno rahljanje omejitvenih ukrepov od 12. maja naprej. Kot je dejal na videokonferenci z guvernerji regij, razmere ostajajo težke. V Rusiji so poročali o rekordnem dnevnem številu novih primerov okužbe z novim koronavirusom. V zadnjih 24 urah so potrdili 6411 novih primerov, skupno 93.558.

BEOGRAD/ATENE- Postopno rahljanje ukrepov, ki so jih sprejeli za preprečitev širjenja novega koronavirusa, so s 4. majem napovedali tudi v Srbiji in v Grčiji. V Srbiji bodo znova začeli uvajati mestni javni promet, vzpostavili bodo železniški promet, odprli bodo restavracije in lokale. V Grčiji bodo odprli okoli 10 odstotkov manjših trgovin, ki so jih zaprli 23. marca ob uvedbi karantene v državi, med drugim knjigarne, trgovine s tehničnim blagom, frizerske salone. Večino ostalih trgovin bodo znova odprli 11. maja, nakupovalne centre pa 1. junija. 11. maja se bodo v šole vrnili dijaki zadnjih letnikov srednjih šol.

LONDON - Po svetu so potrdili že več kot tri milijone okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je že več kot 200.000 ljudi. Z novim koronavirusom bi se po svetu lahko okužila milijarda ljudi, če najbolj ranljive države ne bodo dobile pomoči, je posvaril Mednarodni reševalni odbor (IRC). Ranljivim državam je treba pomagati s finančno in humanitarno pomočjo, da se prepreči hujši izbruh koronavirusa, so pozvali.

BUDIMPEŠTA/LUXEMBOURG - Na Madžarskem bodo medicinske fakultete izvedle testiranje 18.000 prebivalcev, starejših od 14 let, da bi ugotovili dejansko število okuženih z novim koronavirusom in njegovo razširjenost po državi. V Luksemburgu pa načrtujejo testiranje vseh državljanov. Vseh 625.000 prebivalcev naj bi testirali do konca maja, in sicer 20.000 dnevno, je sporočil minister za raziskave in visoko šolstvo Claude Meisch. Načrt o testiranju vseh prebivalcev je ambiciozen, saj so doslej izvedli skupno 39.000 testov.

WASHINGTON - Ameriški predsednik Donald Trump je v ponedeljek na novinarski konferenci svoje delovne skupine proti novemu koronavirusu zagotovil, da s testiranjem po ZDA glede na okužbo z virusom ne bo niti najmanjših težav. Ob izdaji smernic zveznim državam za testiranja je ponovil, da je to stvar držav, zvezna vlada pa izhod v skrajni sili.

PEKING - Kitajska očita ameriškim politikom, da brezsramno lažejo glede pandemije novega koronavirusa, ki se je iz Kitajske razširil po vsem svetu. Ameriški predsednik Donald Trump je omenil možnost, da bodo ZDA od Kitajske zaradi izbruha zahtevale odškodnino.

LONDON/REYKJAVIK/STOCKHOLM - Letalski prevozniki, ki jih je pandemija novega koronavirusa močno prizadela, napovedujejo množična odpuščanja. Danes je ukinitev do 12.000 delovnih mest napovedal British Airways. V skandinavskem prevozniku SAS jih bodo ukinili do 5000, kar predstavlja 40 odstotkov njihove delovne sile. Rez v število zaposlenih napoveduje tudi Icelandair.

MÜNCHEN - Nemška podjetja se zaradi krize, ki jo je povzročila pandemija novega koronavirusa, očitno že pripravljajo na odpuščanja. Kazalnik zaposlovanja inštituta Ifo je namreč aprila padel na 86,3 točke, potem ko je marca znašal 93,4 točke. Gre za najnižjo raven tega kazalca doslej, ki kaže na prihajajoči dvig brezposelnosti v Nemčiji. Padec kazalnika so zaznali v vseh štirih sektorjih - storitvenem, proizvodnem, trgovini in gradbeništvu.

ŠPORT

NYON - Evropska nogometna zveza Uefa je evropskim nogometnim ligam dala rok do 25. maja, da se izjasnijo o nadaljevanju prvenstev. Zaradi pandemije novega koronavirusa so vsa nogometna tekmovanja prekinjena, a Uefa kljub temu želi začeti načrtovati evropska tekmovanja za prihodnjo sezono, poročajo agencije. Nacionalne zveze in/ali lige morajo Uefo obvestiti o tem, kdaj in če sploh načrtujejo nadaljevanje sezone, pri tem pa morajo javiti datum ponovnega začetka in format tekmovanja, je zapisal Čeferin. Dodal je, da v primeru, da se prvenstvo odpove iz legitimnih razlogov, bo Uefa od nacionalnih zvez zahtevala, da do 25. maja pojasnijo vse okoliščine za odpoved sezone in da izberejo klube za evropska tekmovanja v sezoni 2020/21 na osnovi športnih meril v domačem prvenstvu 2019/20.

TOKIO - Olimpijske igre v Tokiu, ki so jih iz letošnjega prestavili na naslednje leto, bodo odpovedane, če se pandemija novega koronavirusa ne bo umirila in bila pod kontrolo, je povedal predsednik organizacijskega odbora Tokio 2020 Yoshiro Mori v pogovoru za japonski dnevnik Nikkan Sports. Ob tem je pojasnil da so bile OI doslej odpovedane le v času obeh svetovnih vojn.

LJUBLJANA - Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je v pogovorih za torkovi tiskani izdaji Večera in Dnevnika spregovoril o trenutnem položaju nogometa v Sloveniji ter razkril, da je zveza vsem zaposlenim in zunanjim sodelavcem znižala plače za 20 odstotkov. Selektor Matjaž Kek je celo sam predlagal znižanje plače, je dejal Mijatović. Za nogomet v Sloveniji bi bilo idealno, če bi se treningi nadaljevali po prvomajskih praznikih, tako da bi se lahko prvenstvo začelo oziroma nadaljevalo konec maja ali v začetku junija, je prepričan predsednik nacionalne krovne organizacije za nogomet.

PARIZ - Francoski predsednik vlade Edouard Philippe je potrdil, da do septembra ne bo moč nadaljevati domačih profesionalnih lig, vključno z nogometno. Philippe je odločitev pojasnil ob postopnem načrtu za ukinitev ukrepov zaradi pandemije novega koronavirusa. Dejal je, da vsaj do septembra ne bodo dovoljene prireditve z več kot 5000 ljudmi. To bržčas pomeni, da bo tudi elitna francoska liga, v kateri sta tudi Rene Krhin pri Nantesu in Luka Elsner, ki je trener pri Amiensu, najverjetneje predčasno končala sezono. Philippe je parlamentu dejal, da se sezona 2019/20 ne bo nadaljevala, čeprav v ligi upajo, da bi jo lahko izpeljali brez gledalcev.

LJUBLJANA - Slovenski športniki želijo po besedah Dejana Stefanovića, predsednika Sindikata športnikov Slovenije in Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije, aktivno sodelovati v dialogu za pripravo ukrepov, ki lahko neposredno ogrozijo njihovo zdravje. Mednarodna organizacija za delo ILO je 28. april razglasila za svetovni dan varnosti in zdravja pri delu. Sindikat športnikov Slovenije in Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije sta ta dan izkoristila za pripravo pisma novemu direktorju Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milanu Kreku. Stefanović je ob tem opozoril, da so v zadnjem času pri svetovnem združenju športnih sindikatov WPA in nogometnih sindikatov Fifpro izvedli številna posvetovanja in pripravili izhodišča, ki jih je po njihovem mnenju potrebno upoštevati pri sprostitvi ukrepov na področju poklicnega športa.

BERLIN - Nemška bundesliga, ki naj bi od velikih nogometnih lig prva nadaljevala prvenstvo, ima že detajlno razdelana pravila oziroma antikoronavirus protokol. Če bo kateri od nogometašev pozitiven na novi koronavirus, bo odšel v karanteno, tekmovanje pa se bo nadaljevalo, poroča nemška revija Der Spiegel. Nemško prvenstvo naj bi se nadaljevalo v drugi polovici maja, možna datuma sta 16. ali 23. maj, odvisno od odločitve nemške vlade, ki bo to predvidoma javnosti sporočila 6. maja. Optimizem Nemci črpajo tudi iz dejstva, da je v 83-milijonski državi zaradi covida-19 umrlo zgolj 6000 ljudi.

OSLO - Na Norveškem iščejo načine, kako sredi pandemije novega koronavirusa izpeljati sezono 2020 prve nogometne lige, eliteserien. Norveška nogometna zveza je ministrstvu za zdravje predstavila krizni projekt za nadaljevanje nogometa, v skladu s katerim bi domače ligaško tekmovanje odigrali v enem kraju po sistemu, ki velja za svetovna prvenstva. Zveza NFF je zdravstvenim oblastem predstavila način, s katerim bi omogočili izbor državnega prvaka na igrišču, ne da bi pri tem ogrozili zdravja nogometašev. Prvi scenarij predvideva, da bi vsi klubi zbrali v Stavangerju in odigrali vse kroge lige v treh mesecih. Drugi scenarij pa predvideva razporeditev 16 ekip v štiri skupine, kot na evropskih ali svetovnih prvenstvih, namestitev v dve sosednji mesti, državnega prvaka pa bi dobili tako kot na velikem turnirju v pokalnem sistemu.

ZAGREB/REKA - Slovenski trener Simon Rožman se je prejšnji teden vrnil iz Slovenije na Reko, a mora biti v skladu s hrvaškimi epidemiološkimi ukrepi 15 dni v osamitvi. Nogometni klub Rijeka je svojemu trenerju začasni dom pripravil v eni izmed lož na stadionu Rujevica, iz katere vodi tudi treninge trenutno drugega moštva hrvaškega prvenstva. Rožmanov začasni naslov je Rujevica 10, v loži na drugem koncu reškega nogometnega poslopja pa je v prav tako v 15-dnevni izolaciji nameščen njegov pomočnik Aleš Kačičnik. Na Hrvaškem pričakujejo, da bodo nogometno prvenstvo morda nadaljevali 30. maja, Reka pa naj bi takrat gostovala v Pulju pri Istri 1961.

NEW YORK - Severnoameriška košarkarska liga NBA je na svoji spletni strani objavila, da je 8. maj najzgodnejši datum, ko bi lahko ekipe začele s prvimi prilagojenimi treningi. To bi lahko veljalo za klube, ki se nahajajo v zveznih državah z milejšimi ukrepi za zajezitev pandemije novega koronavirusa, kjer bodo treningi že dovoljeni.

LJUBLJANA - Teniška zveza Slovenija je v sklopu projekta Ostani doma in bodi teniško aktiven preko video povezave gostila predsednika Mednarodne teniške zveze (Itf) Davida Haggertyja. Njegovo mnenje je, da se teniški turnirji pred septembrom verjetno ne bodo začeli. "Odvisno smo od vlad posamičnih držav, saj bodo one odpirale meje in določale ukrepe. Razlike med državami so velike, nekje se že lajšajo ukrepi, tako kot pri vas v Sloveniji, drugod, kot na primer v Afriki, pa virus sploh še ni dosegel vrhunca," je za TZS povedal Haggerty. Po podatkih Itf je na dan 28. aprila le v trinajstih evropskih državah mogoče igrati tenis. Poleg Slovenije še na Madžarskem, Češkem, v Slovaški, Estoniji, Latviji, Litvi, Belorusiji, Švedski, Norveški, Danski, Finski in Izraelu.

PRAGA - Čehi bodo atletska tekmovanja začeli junija, prva tekma njihove serije največjih mitingov bo v Kladnem 1. junija, je sporočila Evropska atletika (EA). Češka je prva država, ki je objavila začetek atletske sezone, saj je tamkajšnja vlada med sprostitvenimi ukrepi v luči pandemije novega koronavirusa 25. maja dovolila zbiranje do 50 ljudi.

MONTE CARLO - Svetovna atletika (WA) je v sodelovanju z Mednarodno atletsko fundacijo (IAF) oblikovala poseben sklad v višini pol milijona ameriških dolarjev za pomoč poklicnim atletom, ki so se znašli v finančnih težavah zaradi zaustavitve vseh tekmovanj v času pandemije novega koronavirusa, je objavila WA.

jes/jes
© STA, 2020