Mozirski gaj bodo odprli virtualno

Mozirje, 25. aprila - Zaradi epidemije novega koronavirusa Mozirski gaj vrat za obiskovalce trenutno ne more odpreti, zato so se v Ekološko-hortikulturnem društvu Mozirski gaj odločili, da bodo park danes odprli virtualno. Zaposleni so se namreč po parku sprehodili s kamero in ustvarili video posnetek, ki ljubiteljem narave omogoča vsaj virtualni sprehod po parku.

Mozirje.
Mozirski gaj.
Foto: Lili Pušnik/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili iz Mozirskega gaja, se sicer trenutno dogovarjajo, da bi park ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov v bližnji prihodnosti vendarle odprli tudi zares. Če jim to ne bo uspelo, ostaja zasaditev poletnega cvetja pod vprašajem.

"Vseeno pa resnično upamo, da bomo že v tem ali vsaj naslednjem mesecu lahko obiskovalce povabili na pravi sprehod po našem parku," so dejali.

V Mozirskem gaju so marca zasadili več kot 3000 mačeh, že pred časom pa je začelo cveteti tudi drugo cvetje, med drugim unikatni rumeni tulipan z rdečkastimi odtenki, ki so ga na Nizozemskem vzgojili prav zanje.

Za Ekološko-hortikulturno društvo Mozirski gaj je edini vir financiranja pobrana vstopnina, do konca maja pa se pri njih zbere skoraj dve tretjini vseh obiskovalcev. Odsotnost okoli 20.000 obiskovalcev pomeni izpad okoli 80.000 evrov prihodkov, zaradi česar bo slabše tudi vzdrževanje parka, ocenjujejo v vodstvu Mozirskega gaja.

lpc/mlu
© STA, 2020