Skupina Slovencev se po 14-dnevni karanteni na Tirolskem vrača v domovino

Dunaj, 29. marca - Na poti iz Tirolske v Slovenijo je skupina 27 slovenskih državljanov, ki so bili tam zaradi izbruha novega korovirusa v 14-dnevni karanteni. Njihovo vrnitev v domovino je organiziralo slovensko veleposlaništvo na Dunaju.

Postojna.
Poslovni kompleks v Kazarjah, v sklopu katerega je Hotel Epic, kamor so v karanteno namestili skupino 43 Slovencev, ki so s posebnim letom iz Madrida prispeli v Slovenijo.
Foto: Eva Horvat/STA

Postojna.
Hotel Epic v Postojni, kamor so v karanteno namestili skupino 43 Slovencev, ki so s posebnim letom iz Madrida prispeli v Slovenijo.
Foto: Eva Horvat/STA

Po vrnitvi v Slovenijo jih bodo najprej odpeljali v Mursko Soboto, kjer jih bodo testirali, nato pa jih bodo nastanili v gostilni s prenočišči v Dolgi vasi, kjer bodo v 14-dnevni karanteni, je poročala TV Slovenija.

Kot so sporočili na strani slovenskega veleposlaništva na Facebooku, se je skupini slovenskih državljanov pridružilo tudi 13 hrvaških državljanov, ki se prav tako vračajo iz Tirolske.

Slovensko veleposlaništvo je vrnitev slovenskih in hrvaških državljanov organiziralo v sodelovanju s pristojnimi avstrijskimi organi in hrvaškim veleposlaništvom na Dunaju.

jk/jaz/jk
© STA, 2020