Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na poti v Slovenijo 50 Slovencev iz Londona

Ljubljana, 21. marca - Iz britanske prestolnice London je danes popoldne poletelo letalo, ki ga je najela slovenska vlada, na katerem se bo v Slovenijo danes vrnilo 50 Slovencev. Zjutraj je s tem letalom v London odpotovalo 14 Britancev, so za STA povedali na zunanjem ministrstvu.

Velika Britanija, London.
Skoraj popolnoma prazen Trafalgarski trg (Trafalgar Square) v Londonu. V ozadju Narodna galerija.
V Veliki Britaniji so doslej na okužbo z novim koronavirusom testirali več kot 44.000 ljudi. Okužbo so potrdili v 1543 primerih. Umrlo je 36 ljudi.
Foto: Xinhua/STA

Prihod letala je bil predviden okoli 15. ure, a so ga doslej že večkrat preložili, je razvidno s seznama prihoda letal na brniško letališče.

Zunanje ministrstvo je sicer na Twitterju objavilo, da bo jutri ob 15.20 na voljo izredni let Pariz - Ljubljana letalske družbe Air France.

Zunanje ministrstvo je v sodelovanju z več državami doslej iz tujine vrnilo že nekaj deset slovenskih državljanov, ki se soočajo s težavami pri vračanju domov zaradi ukrepov v okviru ukrepov proti širjenju novega koronavirusa. V tujini naj bi bilo še okoli 1100 Slovencev, skoraj polovica v državah EU.

vr/vr
© STA, 2020