Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Sloveniji od petka 42 dodatnih okužb z novim koronavirusom

Ljubljana, 21. marca - Okužbo z novim koronavirusom so danes do 14. ure potrdili pri skupaj 383 osebah v Sloveniji, kar je 42 več kot v petek. Kot so še objavili na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), so doslej opravili skupaj 12.162 testiranj.

Ljubljana,
Tudi bogoslužja so ob epidemiji koronavirusa odpovedana. Tako danes sameva tudi Cerkev Marijinega oznanjenja. Tudi vedno poln Prešernov trg je danes obstal.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Prešernov trg.
Središče prestolnice je po izbruhu epidemije koronavirusa izpraznjeno. Vlada je ta teden prepovedala gibanje na javnih površinah, tudi sprehajanje po središču mesta.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Prešernov trg.
Središče Ljubljane, ki je običajno živahno, je ob izbruhu koronavirusa ostalo prazno. Turisti so svoja dopustovanja v Sloveniji odpovedali, številni zaposleni v gostinstvu in turizmu so ostali brez dela. Sprostile so se tudi turistične namestitve.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Prešernov trg.
V času epidemije, ko so prebivalci pozvani, naj ostajajo doma, je še posebej težko za brezdomce. Številni brezdomci nimajo prostora kamor bi se lahko odmaknili pred pretečo grožnjo. Urejenih nimajo niti prostorov, kjer bi lahko morebitno okužbo preboleli. Zaradi epidemije pa so zaprte tudi javne sanitarije.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana.
Tudi bogoslužja so ob epidemiji koronavirusa odpovedana. Nekari dohuvniki so se odločili, da bodo bogoslužja prenašali prek spleta, drugi vernike pozivajo k molitvi in dobrim delom.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Bavarski dvor.
Ena izmed najbolj prometnih postajališč mestnih avtobusov Barvarski dvor je po prepovedi javnega prometa obstalo. V ozadju je vidna tudi gradnja novega hotela.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana.
Trgovine uvajajo številne ukrepe, da bi preprečili širjenje koronavirusa in obvarovali zaposlene. Številne poslovalnice uvajajo maksimalno število nakupovalcev, določajo termine za starejše ter pozivajo k uporabi zaščitne opreme. Napis poziva vse, ki imajo znake okužbe, naj ne vstopajo v poslovalnico.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana.
Po uveljavitvi ukrepov o prepovedi gibanja na javnih površinah so mestne ulice obstale. Tudi železniška in avtobusna postaja sta prazni.
Pogled na del Bežigrada, avtobusno in železniško postajo.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 825 znakov (brez presledkov) oziroma 167 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

np/bdo/bdo
© STA, 2020