Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pivčeva zagotovila, da je osnovnih živil v Sloveniji dovolj

Ljubljana, 20. marca - Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec zagotavlja, da je v Sloveniji osnovnih živil dovolj za nekaj mesecev. Razmere dnevno spremljajo. Če bi se pojavile težave pri kakšni od dobaviteljskih poti, pa so že pripravili rezervne scenarije.

Ljubljana, MKGP.
Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec je dala izjavo o doslej sprejetih ukrepih na področju nemotene oskrbo s hrano in izvajanja kmetijske ter veterinarske dejavnosti v času epidemije koronavirusa.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Pivčeva je dejala, da bi se to lahko najprej zgodilo pri svežem sadju, kot so recimo agrumi in tropsko sadje, pa tudi nekatera zelenjava. Velika dobaviteljica teh izdelkov v Slovenijo je namreč Italija in če bi prišlo do motenji pri pretoku blaga iz te države, bi prišlo do izpada. Kot rezerven scenarij za dobavo sadja in zelenjave je omenila Madžarsko.

Ministrstvo je v tem času intenziviralo tudi promocijo slovenskih izdelkov. Ker so v preteklih dneh dobivali številna vprašanja kmetov, so vzpostavili dežurni center. Dosegljivi so na številki 040 390 016 in e-poštnem naslovu cz.mkgp@gov.si.

zc/tz/jaz
© STA, 2020