Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zgodba mladega italijanskega atleta: Pljuval sem kri in izgubil okus ter voh

Milano, 19. marca - Mladi atlet Edoardo Melloni je eden izmed tisočih Italijanov, ki se te dni zaradi okužbe z novim koronavirusom zdravijo v italijanskih bolnišnicah. Kot je dejal v pogovoru za spletno stran Mednarodne zveze športnih novinarjev, je zaradi virusa zbolel za pljučnico in tudi pljuval kri. Izgubil je tudi okus in voh.

Milano.
Mladi atlet Edoardo Melloni je eden izmed tisočih Italijanov, ki se te dni zaradi okužbe z novim koronavirusom zdravijo v italijanskih bolnišnicah. Kot je dejal v pogovoru za spletno stran Mednarodne zveze športnih novinarjev (AIPS), je zaradi virusa zbolel za pljučnico in tudi pljuval kri. Izgubil je tudi okus in voh.
Foto: Twitter

Čeprav bolezen covid-19 velja za še posebej nevarno za starejše prebivalce, je vse več poročil o tem, da lahko z resnimi simptomi zbolijo tudi mlajši. Med takšnimi je Melloni, sicer 20-letni atlet, ki je bil v odlični kondiciji.

Mellonija zaradi pljučnice zdravijo v milanski bolnišnici Sacco. Čeprav se je njegov potek bolezni izboljšal, je pred dnevi kazalo precej slabše, saj je imel napade kašlja, ki so trajali tudi po več kot pet minut. Pomagala mu je eksperimentalna terapija zdravil za revmatoidni artritis in HIV.

gj/lr/gj
© STA, 2020