Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Johnson poziva Britance k omejitvi medsebojnih stikov ter preklicu potovanj

London, 16. marca - Britanski ministrski predsednik Boris Johnson je danes v luči zajezitve novega koronavirusa na Otoku sodržavljane pozval, naj omejijo medsebojne stike, se izogibajo pubom, klubom, gledališčem in ostalim podobnim krajem ter prekličejo vsa nenujna potovanja.

Velika Britanija, London.
Britanski ministrski predsednik Boris Johnson je v luči zajezitve novega koronavirusa na Otoku sodržavljane pozval, naj omejijo medsebojne stike, se izogibajo pubom, klubom, gledališčem in ostalim podobnim krajem ter prekličejo vsa nenujna potovanja.
Foto: Xinhua/STA

Kot je pojasnil Johnson, se Velika Britanija glede števila okužb z virusom približuje hitro rastoči krivulji navzgor, brez drastičnih ukrepov pa to pomeni, da bi se lahko število okužb vsakih pet do šest dni podvojilo. Dodal je, da se vlada zaveda, da bodo zelo strogi ukrepi od vsakogar zahtevali veliko. Še posebej je k previdnosti pozval Londončane.

V Veliki Britaniji so doslej na okužbo z novim koronavirusom testirali več kot 44.000 ljudi. Okužbo so potrdili v 1543 primerih. Umrlo je 36 ljudi.

mlj/vb/mlj
© STA, 2020