Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Jutri seja Sveta za nacionalno varnost

Ljubljana, 16. marca - Predsednik vlade Janez Janša je jutri napovedal sejo Sveta za nacionalno varnost. Kot je zapisal na Twitterju, bodo na sejo vabljeni tudi predsednik republike Borut Pahor, predsednik DZ Igor Zorčič, predsednik DS Alojz Kovšca, predsedniki opozicijski strank ter poslanca narodnosti.

Ljubljana, staro mestno jedro.
Zaprti lokali in trgovine, ter prazne ulice zaradi izbruha koronavirusa.
Da bi preprečili širjenje novega koronavirusa, je vlada zaprla vse vzgojno-izobraževalne enote in nenujne prodajalne. Ustavljeno je javno življenje.
Foto: Jure Makovec/STA

Za preprečevanje širjenja epidemije koronavirusa v Sloveniji je bila doslej sprejeta vrsta ukrepov. Najbolj ostri, kot so zapiranje šol, vrtcev in lokalov, nenujnih trgovin ter ustavitev javnega prometa, so začeli veljati danes. Od polnoči bo prepovedan tudi potniški letalski promet.

Je pa nova vlada danes z odlokom, s katerim je določila sestavo sveta in določena vprašanja njegovega delovanja, med drugim predvidela, da se Svet za nacionalno varnost v vojnih in izrednih razmerah preoblikuje v Državni operativni štab obrambe v skladu z zakonom o obrambi.

tz/bs/apo
© STA, 2020