Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Veterinarska zbornica sprejela zaščitne ukrepe

Ljubljana, 15. marca - Za preprečevanje širjenja epidemije koronavirusa je danes tudi Veterinarska zbornica Slovenije sprejela nekatere ukrepe za zaščito ljudi, živali in premoženja, so sporočili iz zbornice.

Ljubljana.
Veterinarski pregled.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Veterinarska zbornica Slovenije je za zaščito delavcev v veterinarski stroki in naročnikov njihovih storitev sprejela nekaj ukrepov. Tako so omejili delovni čas ambulant, zagotavljali pa bodo le nujno potrebne veterinarske posege, če je le mogoče, ob predhodni najavi.

Zagotovili bodo 24-urno dežurstvo, samostojno ali v dogovoru s sosednjimi ambulantami, odpovedali oziroma preložili pa vse nenujne posege. Med ukrepi sta tudi odlog cepljenja proti steklini v času med 15. marcem in 15. aprilom ter odpoved osemenjevanja vseh plemenic od 15. marca za najmanj tri tedne.

Stranke, ki bodo uporabljale storitve v ambulantah, pa veterinarska zbornica še obvešča, da se je na ambulantni pregled treba predhodno naročiti in da nenaročenih pacientov ne sprejemajo in da je v primeru urgence o prihodu potrebno predhodno po telefonu obvestiti ambulanto.

Svetujejo posamični vstop v ambulante, vzdrževanje najmanj 1,5-metrske razdalje ter da naj v ambulanti žival spremlja le ena oseba. Glede ravnanja in biovarnostnih ukrepov pa naj stranke sledijo navodilom osebja, še sporoča zbornica in dodaja, da ukrepi veljajo do izteka navedenih datumov oziroma do preklica.

tb/arh
© STA, 2020